Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelschotel met kaas en bloemkool
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1½
kg
vastkokende aardappelen
▢
1
bloemkool
▢
peper
▢
zout
▢
2
uien
▢
3
eetlepels
boter
▢
3
eetlepels
bloem
▢
250
ml
slagroom
▢
100
g
harde kaas
▢
nootmuskaat
▢
4-6
plakjes
ontbijtspek
▢
peterselie
Instructies
Borstel de aardappels goed schoon onder stromend water, schil ze eventueel. Kook de
aardappels ca. 20 minuten met het deksel op de pan.
Laat ze schrikken en laat ze afkoelen.
Was de bloemkool en verdeel hem in roosjes.
Kook de bloemkool ca 10 minuten in 500 ml water met zout.
Giet de bloemkool af en vang het kookvocht op;
Pel snipper de ui.
Fruit ze in 2 eetlepels boter.
Bestrooi ze met de bloem en laat ze lichtjes bruineren.
Roer het zojuist opgevangen kookvocht en de slagroom erdoorheen en laat het geheel ca 5
minuten zachtjes doorkoken.
Rasp de kaas en laat deze al roerend smelten in de saus.
Breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot.
Snijd de aardappels afhankelijk van hun grootte in tweeën of in vieren.
Verdeel de aardappels en de bloemkoolroosjes over een ingevette ovenschaal.
Giet de saus erover.
Snijd het spek in reepjes en leg het boven op de schaal.
Bak de schotel in 20-25 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven op 200° C.
Garneer de ovenschotel met peterselie en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Kaas
/
Ovenschotel
/
Varkensvlees
/
Vlees