Kook, schil en stamp de aardappelen en roer er de melk, een flinke klont boter en een snufje zout door.
Zet de puree op een matig vuur en klop er met een garde, één voor één, 4 eierdooiers doorheen.
Laat het mengsel vervolgens afkoelen.
Maak het eekhoorntjesbrood schoon, bewaar er 6 plakjes van en snijd de rest in blokjes.
Bak de blokjes in een koekenpan in een scheutje olie, met een teentje ongepelde knoflook en fijngehakte peterselie.
Roer 1 eetlepel gebakken paddenstoelen door de, inmiddels afgekoelde, aardappelen en breng het mengsel op smaak met 2 eetlepels geraspte kaas.
Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en spatel ze er heel voorzichtig door.
Beboter deeenpersoons souffléschaaltjes, verdeel het resterende, gebakken eekhoorntjesbrood over de bodems en vul de schaaltjes voor driekwart met het aardappelmengsel.
Decoreer met de plakjes eekhoorntjesbrood.
Zet de schaaltjes ongeveer 25 minuten in de oven op 200ºC, haal ze eruit en serveer direct.