Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Glace aux noix
walnotenijs
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
g
suiker
▢
12
eidooiers
▢
1
l
melk
▢
½
l
slagroom
▢
200
g
gepelde walnoten
▢
1
vanillestokje
▢
50
g
gepelde amandelen
Instructies
Breng in een pan de melk, de room en het vanillestokje aan de kook.
Klop de eidooiers met de suiker totdat de compositie licht van kleur wordt.
Geef de melk langzaam bij deze compositie onder voortdurend kloppen.
Zet de crème op zacht vuur en verwarm hem onder roeren totdat hij dikker wordt.
Haal de crème dan van het vuur en passeer hem door een zeef.
Hak de amandelen en de walnoten zeer fijn en werk deze door de crème.
Als de crème helemaal is afgekoeld doen we hem in de mixer en malen zo de amandelen en walnoten zeer fijn.
Geef de crème dan in een vorm en vries hem in de vrieskast stijf.
Serveer het ijs met caramelsiroop.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
IJs
/
Nagerecht
Land van herkomst
Frankrijk