Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Haricots verts à la Hongroise
Hongaarse sperzieboontjes
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
750
g
haricots verts
▢
1
potje
yoghurt
▢
paprikapoeder
▢
zout
▢
peper
▢
bieslook
fijngehakt
▢
3
eetlepels
slagroom
▢
150
g
gekookte ham
Instructies
Maak de haricots verts schoon en haal ze af.
Breng een grote pan water aan de kook.
Gef hierin de haricots verts zonder dat het water van de kook raakt.
Kook ze 12 à 14 minuten.
Snij de ham in blokjes.
Giet de boontje af en meng er de ham door.
Geef een kleine eetlepel paprikapoeder bij de slagroom.
Meng het en schenk het over de boontjes.
Verwarm nu weer enkele minuten.
Schenk er dan de yoghurt over en meng deze er op het vuur snel door.
Schenk het mengsel in een voorverwarmde schaal en bestrooi met de bieslook en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Kalfsvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Hongarije