Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pasteitjes met gebakken slakjes
Porties:
4
Stuks
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
blikje
slakken
212 g
▢
1
sjalotje
▢
2
takjes
peterselie
▢
2
plakken
Ardenner ham
▢
4
pasteibakjes
bladerdeeg
▢
1
eetlepel
boter of margarine
▢
1
klein
teentje knoflook
▢
½
theelepel
tijm
▢
2
eetlepels
droge witte wijn
▢
2
eetlepels
crème fraîche
▢
zout
▢
versgemalen peper
Instructies
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
Slakken laten uitlekken.
Sjalotje pellen en heel fijnsnipperen.
Peterselie fijnknippen.
Ham in kleine stukjes snijden.
Pasteitjes in midden van oven in ca. 10 minuten warm laten worden. Intussen boter verhitten en sjalot ca. 3 minuten zachtjes bakken.
Knoflook pellen en erboven uitpersen en al roerend ca. 10 seconden zachtjes meebakken.
Slakken, ham en tijm erdoor roeren.
Wijn erbij schenken en al omscheppend op hoog vuur laten verdampen.
Crème fraîche en peterselie erdoor roeren, ca. 2 minuten op laag vuur verwarmen, af en toe omscheppen.
Op smaak brengen met (weinig) zout en peper.
Pasteibakjes vullen met slakkenmengsel en direct serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Ook lekker als lunchgerecht.
Voedingswaarden
Calories:
270
kcal
|
koolhydraten:
12
g
|
Protein:
11
g
|
Vet:
20
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Slakken
/
Varkensvlees
/
Vlees
/
Voorgerechten
Land van herkomst
België