Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pekingsoep
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
5
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
wachten
20
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
eetlepels
lichte sojasaus
▢
1
eetlepel
droge sherry
▢
1
eetlepel
sesamolie
▢
1
theelepel
suiker
▢
200
g
varkensvleesreepjes
ongekruid
▢
1¼
liter
kippenbouillon
van tabletten
▢
250
g
shii-takes
in reepjes
▢
125
g
tahoe
in blokjes
▢
2
eieren
losgeklopt
▢
6
eetlepels
rijstazijn
▢
witte peper
▢
¼
zakje
verse bieslook
a 20 g, gesnipperd
Instructies
Voorbereiden
In kom 2 el sojasaus mengen met sherry, ½ el sesamolie en suiker.
Varkensreepjes erdoor mengen en minimaal 20 min. laten marineren.
Bereiden
In pan bouillon met shii-takes aan de kook brengen en 4-5 min. zachtjes laten doorkoken.
Vlees met marinade en tahoe toevoegen en soep nog ca. 3 min. zachtjes koken.
Pan van vuur nemen en losgeklopt ei in dun straaltje in hete soep schenken.
Soep langzaam doorroeren, zodat ei in vlokjes stolt.
Azijn, rest van sojasaus en sesamolie door soep roeren.
Op smaak brengen met zout en flink veel witte peper.
Garneren met bieslook.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Varkensvlees
/
Vlees
/
Voorgerechten
Land van herkomst
China