Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Witte kip met zoute sjalotjes
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
wachten
3
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
g
sjalotjes
in dunne ringetjes
▢
5
cm
verse gemberwortel
geraspt
▢
2
eetlepels
olie
▢
1
eetlepel
sesamolie
▢
1
eetlepel
droge sherry
▢
500
g
kipfilet
▢
1
liter
kippenbouillon
van tablet
▢
2
eetlepels
verse bieslook
fijngeknipt
Instructies
Voorbereiden
In kom sjalotjes, gember, olie, sesamolie, sherry, 2 theelepels zout en 1 theelepel peper door elkaar scheppen en 12 uur laten staan.
Bereiden
Kipfilet inwrijven met zout.
In pan bouillon aan de kook brengen.
Kipfilet erin leggen en in 15-20 minuten tegen de kook aan gaar laten worden.
Kip in bouillon laten afkoelen tot lauwwarm.
Kip in plakjes snijden en overdoen in schaal.
Bieslook door sjalotmengsel scheppen en over kip scheppen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Kip
Land van herkomst
China