Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Indische salade van snijbonen en ijsbergsla
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
gram
snijbonen
▢
½
rettich of ramanas
▢
2
tomaten
▢
½
krop
ijsbergsla
▢
½
citroen
het sap er van
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
tl
sambal
▢
1
el
ketjap
▢
1
el
zonnebloemolie
▢
zout
▢
peper
▢
2
el
seroendeng
Instructies
Snij de snijbonen in schuine stukken en kook ze in wat water met zout beetgaar.
Spoel ze koud af en laat ze uitlekken.
Schil intussen de rettich en snij hem in stukjes.
Snij de tomaten in plakjes en de ijsbergsla in reepjes.
Klop een dressing van het citroensap, de uitgeperste knoflook, de sambal, de ketjap, de olie en wat zout en peper.
Leg de ijsbergsla onderin een lage, brede schaal.
Verdeel daar de snijbonen, de stukjes rettich en de plakjes tomaat over.
Druppel de dressing erover en bestrooi de salade met seroendeng.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Indonesië