Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Shoarma met noten en kokoscrème
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
pakjes
GoodBite Shoarma
▢
100
gr
Coconut Cream
geconcentreerde kokoscreme
▢
2
rode uitjes
▢
400
gr
rijst
▢
1
groentebouillonblokje
▢
80
gr
rozijnen
▢
40
gr
walnoten
▢
40
gr
cashewnoten
▢
2
teentjes
knoflook
▢
½
tl
kurkuma
▢
maisolie
Instructies
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking met 1 groentebouillonblokje.
Maak eerst het groentebouillonblokje fijn.
Laat de rijst koud worden.
Goed laten afkoelen.
Bak de GoodBite Shoarma volgens de aanwijzig op de verpakking in een wokpan of koekenpan.
Zet daarna even apart.
Bak twee uitjes en knoflook in een flinke scheut maisolie op middelmatig vuur totdat de uitjes glazig zijn.
Voeg de GoodBite Shoarma toe.
Voeg de kurkuma toe.
Even mengen.
Voeg de koude rijst toe.
Goed roerbakken.
Voeg de Coconut Cream toe.
Roerbak en meng totdat de geconcentreerde kokoscreme goed is opgenomen.
Het mengsel moet goed warm zijn.
Voeg desgewenst wat zout toe.
Zout met kruiden mag ook.
Voeg de rozijnen, walnoten en cashewnoten op het laatste moment toe.
Goed mengen.
Haal de pan van het vuur of warmtebron.
Bedek de shoarmaschotel met aluminiumfolie.
Folie direct op de rijst leggen.
Eventueel verzwaren met bord of handdoek.
Laat ongeveer 5 minuten staan.
Hierdoor heeft de kokoscreme de gelegenheid zijn smaak af te geven.
Garneer met wat walnoten en cashewnoten en dien de shoarmaschotel direct op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Noten
/
Rijst
/
Vleesvervangers
Land van herkomst
Turkije
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch