Een heerlijke omelet gevuld met aardappellen, pasta en GoodBite Rul Gehakt. Zowel koud als warm verrukkelijk op de tong! Heeft u kliekjes over van groenten en pasta? Gooi ze niet weg, maar maak er eens een maaltijdomelet van. Of snij de omelet in blokjes, zodat u de volgende avond een leuk tapas-hapje hebt.
Snij de aardappel in kleine blokjes (ong. 1.5 x 1.5 cm.).
Snij of pers de knoflookteentjes fijn.
Snij de olijven in ringetjes.
Verhit flinke scheut olijfolie in een stevige koekenpan.
Voeg de gesneden aardappelblokjes toe.
Voeg na 3 minuten de uitjes toe.
Bak al roerend om (8-10 min.) op middelmatig vuur totdat de aardappelblokjes net gaar zijn.
Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut.
Doe alles op een bordje en zet even opzij.
Klop de eieren totdat ze luchtig zijn.
Voeg 1 dessertlepel groene pesto toe met snufje zout en peper.
Indien gewenst ook beetje chili poeder toevoegen.
Doe een scheutje olijfolie in de koekenpan.
Voeg dan de helft van het opgeklopte ei-mengsel toe.
Voeg daarna het bordje met het aardappel-ui-knoflook mengsel toe.
Voeg het pakje GoodBite Rul Gehakt in zijn geheel toe.
Voeg de pasta en de gesneden olijven toe.
Verspreid ingrediënten gelijkmatig over het opgeklopte ei-mengsel.
Voeg het restant van het ei-mengsel toe.
Bak totdat de onderkant van de omelet een mooie bruine kleur heeft. Langzaam bakken.
Leg het bord op de pan en draai het geheel om.
Verhit weer een beetje olijfolie.
Laat de omelet vanaf het bord in de koekenpan glijden.
Bak deze kant ook totdat deze een mooie goudbruine kleur heeft. Langzaam bakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
• In plaats van uitjes, kunt u natuurlijk allerlei groenten voor deze omelet toevoegen of gebruiken. Zoals paprika, broccoli, boontjes etc.!! Een leuke uitdaging om creatief te koken,…….toch?
• Snij de omelet in blokjes doe er een prikkertje op en je hebt een tapashapje. Serveer met uw favoriete saus!