Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Antwerpse salade
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
stevige braadworsten
▢
2
dikke
aardappels
▢
1
ui
▢
50
gr
peterselie
▢
1
dl
vinaigrette
van bouillon, olie, azijn,
▢
gekruid met peper en zout
▢
2
tomaten
▢
2
eetlepels
mosterd
▢
een weinig mayonaise
Instructies
Breng water met een weinig zout aan de kook en laat hierin de worsten zachtjes gaar koken.
Borstel de aardappelen even en kook ze ongeschild gaar.
Pel ze en snijd ze in ronde schijfjes.
Klop een lekkere vinaigrette van 1 dl bouillon, olie en azijn en kruid met peper.
Meng de aardappelen met de vinaigrette, de fijngesnipperde ui en de fijngehakte peterselie en verdeel dit mengsel over de borden.
Verwijder het vel van de worst en snijd ze in 5 schijfjes.
Schik ze op de aardappelen in de vorm van een hand.
Garneer ze met kleine stukjes tomaat, mosterd en mayonaise.
Versier nog met een takje peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Salade
/
Voorgerechten
Land van herkomst
België