Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Maïssalade met tomatenvinaigrette
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
g
sugarsnaps
peultjes of sperziebonen
▢
1
komkommer
▢
1
courgette
▢
6
gedroogde
tomaten op olie
▢
300
g
maïs
blik
▢
1
krop
sla
▢
2
eetlepels
gehakte bieslook
vers of diepvries
voor de dressing
▢
4
eetlepels
zonnebloemolie
▢
1
eetlepel
tomatenolie
▢
1
mespuntje
cayennepeper
▢
zout
▢
1
eetlepel
rode pesto
▢
3
eetlepels
witte wijn azijn
of citroensap
Instructies
Kook de sugarsnaps 3 minuten.
Giet ze af en spoel er koud water over.
Snijd ze in schuine stukjes.
Halveer de gewassen komkommer en courgette en snijd deze in kleine blokjes.
Verdeel de gedroogde tomaten in reepjes.
Giet de maïs af en laat deze goed uitlekken.
Maak de sla schoon en leg deze op een schaal of in een kom.
Schep de sugarsnaps, komkommer, courgette, tomaten en maïs door elkaar.
Meng de ingrediënten voor de dressing en spatel deze luchtig door de salade.
Serveer de maïssalade op de sla en strooi de bieslook erover
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met maïsbrood of grof bruinbrood.
Serveertip:
Serveer de salade met couscous.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Salade
/
Voorgerechten
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch