Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bloemkoolsalade met tonijn
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kleine
bloemkool
▢
zout
▢
300
gram
erwten
diepvries
▢
1
paprika
▢
3
stengels
bleekselderij
▢
440
gram
tonijn
op olie / blik
▢
6
eetlepel(s)
kwark
▢
2
eetlepel(s)
appelsap
▢
versgemalen
peper
▢
tabasco
Instructies
Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in kleine roosjes.
Kook de bloemkool in ruim kokend water met zout in ca. 10 minuten beetgaar, voeg na 5 minuten de doperwten toe en kook deze ca. 5 minuten mee.
Giet de groenten af in een vergiet en laat ze onder koud stromend water afkoelen en vervolgens uitlekken.
Was de paprika, halveer hem en verwijder de zaadlijsten.
Snijd het vruchtvlees in blokjes.
Maak de stengels bleekselderij schoon en snijd ze in smalle boogjes.
Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in kleine stukjes.
Meng alle groenten en de tonijn in een schaal door elkaar.
Maak een sausje van de kwark, het dixap, zout, peper en enkele druppels tabasco.
Schep het door de salade
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade
/
Vis