Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ardeens kaasgerechtje met peren
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
150
gr
geitekaas
▢
4
sneetjes
gerookte Ardeense hesp
▢
boter
▢
½
krulsla
▢
2
eetlepels
wijnazijn
▢
1
dikke
vaste peer
▢
2
eetlepels
griessuiker
▢
2
sneetjes
brood
▢
2
eetlepels
gehakte bieslook
▢
peper
▢
zout
Instructies
Verdeel de geitekaas in vieren en wikkel elk deeltje in een sneetje Ardeense hesp.
Wrijf een ovenplaat in met boter en schik er de kaasrolletjes op.
Wrijf deze eveneens in met wat boter, zodat ze niet kunnen uitdrogen.
Plaats ze vervolgens 5-8 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven.
Was intussen de krulsla en laat ze uitlekken.
Trek ze in stukken en roer er de wijnazijn onder.
Breng verder op smaak met peper en zout en verdeel de sla over 4 borden.
Schil de peer, verwijder het klokhuis en verdeel hem in 16 partjes.
Bak deze in een klontje boter, bestrooi met de suiker en laat nog even kleuren.
Ontkorst de sneetjes brood en snijd ze in blokjes van ± 1 cm.
Bak deze in een klontje boter goudgeel en schep ze op de sla.
Leg de kaasrolletjes in het midden op de krulsla en versier elk bord met een waaiertje van stukjes peer.
Bestrooi met wat bieslook en serveer dit gerechtje met een glaasje frisse, witte Beaujolais.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Kaas
/
Varkensvlees
/
Vlees
/
Voorgerechten
Land van herkomst
België