Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ballekes
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gr
kalfsgehakt
▢
300
gr
varkensgehakt
▢
1
eidooier
▢
2
sneetjes
brood zonder korst
▢
1
eetlepel
bloem
▢
100
gr
boter
▢
¼
liter
bier
▢
peper
▢
zout
▢
geraspte nootmuskaat
Instructies
Vermeng in een kom het kalfs- en varkensgehakt, de eidooier en de in bier geweekte sneetjes brood en voeg nootmuskaat, zout en peper toe.
Verdeel de massa in hompjes ter grootte van een ei, rol er platte ballen van en wentel deze even door de bloem.
Doe wat boter in een pan en laat de ballekes snel aan alle kanten bruin worden.
Schik de ballekes in een vuurvaste schotel.
Giet het bier in de pan en laat dit op hoog vuur in de boter sissen.
Doe de kokende vloeistof over de balletjes en leg hier en daar wat vlokjes boter (het restant van de 100 gr).
Laat alles 20 minuten in een hete voorverwarmde oven gaar worden.
Serveer de ballekes warm met gekookte aardappelen of koud met frieten en een
slaatje met vinaigrette.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kalfsvlees
/
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
België