Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Biefstuk met ajuinsaus van Astrid Veltman
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
kogelbiefstukken
▢
50
gr
boter
▢
2
kleine
uien
in dunne ringen
▢
1
eetlepel
bloem
▢
1
theelepel
poedersuiker
▢
1
theelepel
gedroogde tijm
▢
1½
dl
witte wijn
▢
2
theelepels
bouillonpoeder
Instructies
Laat de biefstuk in ± 15 minuten op kamertemperatuur komen.
Verhit 1 eetlepel boter in een steelpan en bak de uiringen op laag vuur in 10 minuten
lichtbruin.
Bestrooi de uiringen met de bloem, de poedersuiker en de tijm en bak zachtjes nog 1
minuut.
Voeg de wijn en het bouillonpoeder toe en laat de uiensaus al roerend binden.
Breng op smaak met zout en peper.
Verdun de saus zo nodig met wat warm water.
Dep de biefstukken droog en bestrooi ze met peper.
Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de biefstukken op hoog vuur in 2-3 minuten per kant rondom bruin en vanbinnen rosé.
Neem de biefstukken uit de pan en laat ze,
verpakt in aluminiumfolie, even rusten.
Leg de biefstukken op 4 borden en schep de ajuinsaus erover of serveer de saus er apart bij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Notitie:
Lekker met aardappelkroketjes en haricots verts met uitgebakken spekjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
/
Vlees
Land van herkomst
België