Biefstuk met ajuinsaus van Astrid Veltman

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kogelbiefstukken
  • 50 gr boter
  • 2 kleine uien in dunne ringen
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 theelepel poedersuiker
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • dl witte wijn
  • 2 theelepels bouillonpoeder

Instructies

  • Laat de biefstuk in ± 15 minuten op kamertemperatuur komen.
  • Verhit 1 eetlepel boter in een steelpan en bak de uiringen op laag vuur in 10 minuten
  • lichtbruin.
  • Bestrooi de uiringen met de bloem, de poedersuiker en de tijm en bak zachtjes nog 1
  • minuut.
  • Voeg de wijn en het bouillonpoeder toe en laat de uiensaus al roerend binden.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdun de saus zo nodig met wat warm water.
  • Dep de biefstukken droog en bestrooi ze met peper.
  • Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de biefstukken op hoog vuur in 2-3 minuten per kant rondom bruin en vanbinnen rosé.
  • Neem de biefstukken uit de pan en laat ze,
  • verpakt in aluminiumfolie, even rusten.
  • Leg de biefstukken op 4 borden en schep de ajuinsaus erover of serveer de saus er apart bij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Notitie:
Lekker met aardappelkroketjes en haricots verts met uitgebakken spekjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst België