Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Brusselse broodpudding
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
oud brood
▢
5
eetlepels
bruine suiker
▢
5
eetlepels
poedersuiker
▢
4
eieren
▢
1
dl
melk
▢
1
theelepel
kaneelpoeder
▢
200
gr
rozijnen
▢
een snufje
zout
▢
een beetje
boter
om de vorm in te vetten
Instructies
Doe het brood in een grote schaal.
Schenk er wat warm water over en laat het 2 uur weken.
Druk het dan door een zeef om er al het water uit te krijgen.
Voeg de bruine suiker, de poedersuiker, de losgeklopte eieren, de melk, de kaneel, de
rozijnen en het zout toe en meng alles goed met elkaar.
Beboter een brood- of cakevorm.
Doe daar het deeg in en laat het gebak in een lauwe oven in 60-80 minuten gaar worden.
Notities / Tips / Wijnadvies
In sommige recepten voegt men nog een scheutje rum toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brood
/
Dessert
/
Nagerecht
Land van herkomst
België