Brusselse broodpudding

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg oud brood
  • 5 eetlepels bruine suiker
  • 5 eetlepels poedersuiker
  • 4 eieren
  • 1 dl melk
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 200 gr rozijnen
  • een snufje zout
  • een beetje boter om de vorm in te vetten

Instructies

  • Doe het brood in een grote schaal.
  • Schenk er wat warm water over en laat het 2 uur weken.
  • Druk het dan door een zeef om er al het water uit te krijgen.
  • Voeg de bruine suiker, de poedersuiker, de losgeklopte eieren, de melk, de kaneel, de
  • rozijnen en het zout toe en meng alles goed met elkaar.
  • Beboter een brood- of cakevorm.
  • Doe daar het deeg in en laat het gebak in een lauwe oven in 60-80 minuten gaar worden.

Notities / Tips / Wijnadvies

In sommige recepten voegt men nog een scheutje rum toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Dessert / Nagerecht
Land van herkomst België