Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 kg oud brood
- 5 eetlepels bruine suiker
- 5 eetlepels poedersuiker
- 4 eieren
- 1 dl melk
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 200 gr rozijnen
- een snufje zout
- een beetje boter om de vorm in te vetten
Instructies
- Doe het brood in een grote schaal.
- Schenk er wat warm water over en laat het 2 uur weken.
- Druk het dan door een zeef om er al het water uit te krijgen.
- Voeg de bruine suiker, de poedersuiker, de losgeklopte eieren, de melk, de kaneel, de
- rozijnen en het zout toe en meng alles goed met elkaar.
- Beboter een brood- of cakevorm.
- Doe daar het deeg in en laat het gebak in een lauwe oven in 60-80 minuten gaar worden.
Notities / Tips / Wijnadvies
In sommige recepten voegt men nog een scheutje rum toe.