Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Brusselse wafels
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
gr
bloem
▢
5
eidooiers
▢
1
koffielepel
poedersuiker
▢
1
mespunt
zout
▢
1
pakje
vanillesuiker
▢
¼
liter
melk
▢
75
gr
boter
▢
4
eiwitten
▢
40
gr
poedersuiker
▢
¼
liter
slagroom
Instructies
Zeef de bloem in een deegkom, maak een kuiltje in het midden en doe de eidooiers hierin.
Strooi de poedersuiker,het zout en de vanillesuiker over de bloem en meng zeer goed.
Verwarm de melk en laat de boter hierin smelten.
Roer de melk door de bloem.
Klop de eiwitten stijf en schep ze door het beslag.
Verhit het wafelijzer en vet het in.
Bak de wafels aan weerszijden goudgeel.
Bestrooi met poedersuiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er afzonderlijk stijfgeslagen slagroom bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert
/
Gebak
/
Nagerecht
Land van herkomst
België