Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 250 gr bloem
- 5 eidooiers
- 1 koffielepel poedersuiker
- 1 mespunt zout
- 1 pakje vanillesuiker
- ¼ liter melk
- 75 gr boter
- 4 eiwitten
- 40 gr poedersuiker
- ¼ liter slagroom
Instructies
- Zeef de bloem in een deegkom, maak een kuiltje in het midden en doe de eidooiers hierin.
- Strooi de poedersuiker,het zout en de vanillesuiker over de bloem en meng zeer goed.
- Verwarm de melk en laat de boter hierin smelten.
- Roer de melk door de bloem.
- Klop de eiwitten stijf en schep ze door het beslag.
- Verhit het wafelijzer en vet het in.
- Bak de wafels aan weerszijden goudgeel.
- Bestrooi met poedersuiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er afzonderlijk stijfgeslagen slagroom bij.