Brusselse wafels

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gr bloem
  • 5 eidooiers
  • 1 koffielepel poedersuiker
  • 1 mespunt zout
  • 1 pakje vanillesuiker
  • ¼ liter melk
  • 75 gr boter
  • 4 eiwitten
  • 40 gr poedersuiker
  • ¼ liter slagroom

Instructies

  • Zeef de bloem in een deegkom, maak een kuiltje in het midden en doe de eidooiers hierin.
  • Strooi de poedersuiker,het zout en de vanillesuiker over de bloem en meng zeer goed.
  • Verwarm de melk en laat de boter hierin smelten.
  • Roer de melk door de bloem.
  • Klop de eiwitten stijf en schep ze door het beslag.
  • Verhit het wafelijzer en vet het in.
  • Bak de wafels aan weerszijden goudgeel.
  • Bestrooi met poedersuiker.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geef er afzonderlijk stijfgeslagen slagroom bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Gebak / Nagerecht
Land van herkomst België