Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Brusselse wafels met krieken
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
75
gr
boter
▢
3
eieren
▢
120
gr
bloem
▢
1
zakje
vanillesuiker
▢
2
dl
melk
▢
2
theelepel
zout
▢
1
pot
kersen
zonder pit ,nettogewicht 350 gr
▢
1
eetlepel
citroensap
▢
1
theelepel
kaneel
▢
2
eetlepels
honing
▢
1
eetlepel
aardappelmeel
▢
½
liter
slagroom
▢
1
eetlepel
suiker
▢
1
eetlepel
olie
Instructies
Smelt de boter in een steelpan op zacht vuur en laat tot lauw afkoelen.
Splits de eieren boven 2 kommetjes.
Roer de eidooier, bloem, vanillesuiker en melk in een keukenmachine, blender of kom tot een glad beslag.
Roer de boter en het zout door het beslag en zet het tot het gebruik afgedekt weg.
Breng in een pan de kersen met het sap, het citroensap, de kaneel en de honing aan de kook.
Roer het aardappelmeel met 1 eetlepel koud water in kopje glad.
Voeg dit al roerend aan de kersen toe en blijf roeren tot het een lichtgebonden saus is.
Klop in een kom de slagroom met de suiker stijf.
Bewaar de kersensaus en de slagroom tot het gebruik in de koelkast.
Klop in een kom de eiwitten met 1 mespunt zout stijf en schep het door het wafelbeslag.
Verwarm het wafelijzer en vet het met olie in.
Bak 4 wafels van het beslag ,afhankelijk van de maten van het wafelijzer.
Serveer ze direct en geef er de kersensaus, de slagroom en een glaasje Kriek Lambiek bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert
/
Gebak
/
Nagerecht
Land van herkomst
België