Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chinese visfilets
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
700
gram
heekfilets
▢
Bakje
champignons
▢
1
stukje
gemberwortel van 2cm
▢
6
bosuitjes
▢
2
eetlepels
sojasaus
▢
Olijfolie
▢
2
fijngehakte sjalotten
▢
1
teen
fijngehakte teen knoflook
▢
4
eetlepels
diepvries doperwten
▢
1 ½
theelepel
aardappelmeel
▢
2
eetlepels
sherry
▢
2
eetlepels
oestersaus
▢
1
theelepel
suiker
Instructies
Snijd de champignons in plakjes .
Schil van de gemberwortel halen en wrijf deze in de vijzel tot puree(of fijnmaken in een keukenmachine).
Snijd de bosuitjes in ringetjes en snijd de heekfilet in gelijke stukken.
Verhit in een wok of braadpan de sojaolie met olijfolie. Fruit hierin de sjalotjes, knoflook samen met de gemberwortelpuree glazig.
Voeg op een hoog vuur de stukken vis toe en roerbak deze snel in ca. 3 minuten lichtbruin en gaar.
Schep ze met een schuimspaan op een warme schaal en houd deze warm op een pan met heet water.
Voeg aan de bakolie de champignons, de bosuitjes en de diepvries erwten toe en stoof deze in 3 minuten op een laag vuur.
Roer aardappelmeel met de sherry, oestersaus en suiker tot een glad papje.
Voeg dit al roerende aan het groentemengsel toe en laat alles nog ca. 1 minuut zachtjes koken.
Giet de saus over de vis.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
Land van herkomst
China