Aan de kook brengen, vuur laag draaien en met het deksel op de pan in 25-30 min. zachtkoken.
Afgieten, af laten koelen en pitten verwijderen.
De dadels met de boter, de poedersuiker, de sinaasappelschil en het sinaasappelsap in een keukenmachine gedurende 8-10 sec. vermalen tot een gladde pasta.
De bloem en het zout in een schaal goed vermengen.
In het midden een kuiltje maken.
Het ei en ongeveer 60 ml. water toevoegen.
Roeren.
Beetje bij beetje de rest van het water toevoegen tot een glad beslag ontstaat.
2 tl. olie verhitten in een anti-aanbaklpan (15 cm. doorsnee). 1 grote soeplepel beslag in de pan gieten en het beslag over de bodem verdelen.
De pannenkoek 45 sec. bakken; keren en nog 30-45 sec. bakken.
De andere pannenkoeken op dezelfde manier bereiden.
1 el. vulling op elek pannenkoek leggen. Een zijde omvouwen en de pannenkoek ietsje pladrukken zodat de vulling zich verdeelt. Zijkanten naar binnen vouwen; oprollen. Pannenkoeken aan beide kanten in 1 el. olie circa 1 min. bakken.