Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Chee pow gai
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakpapier
Ingrediënten
▢
60
ml.
sojasaus
lichte
▢
60
ml.
rijstwijn
Chinese
▢
2
eetlepel(s)
gember
▢
4
tl.
oestersaus
▢
1
tl.
zout
▢
1
tl.
suiker
▢
1
tl.
sesamolie
▢
1½
kilo
kip
in 14 stukken
▢
750
ml.
olie
om te frituren
Instructies
De sojasaus, rijstwijn, gembersap, oestersaus, zout, suikeer en sesamolie in een middelgrote schaal vermengen.
De kip in de schaal leggen en met de marinade vermengen.
Afgedekt minimaal 2 uur bij kamertemperatuur of maximaal 8 uur in de koelkast marineren. Vervolgens de kip in een zeef uit laten lekken.
Een velletje met de punt naar voren op een plank leggen.
Leg er een stuk kip op en vouw dan eerst de punt en dan de randen over de kip heen.
De laatste rand als een envelopomslag in de lip steken.
De andere stukken kip op dezelfde manier verpakken.
De wok of een grote braadpan 30 sec. verhitten, dan de olie erin gieten.
De helft van de kippakketjes in de hete olie leggen en al roerende 5 min. rondom bakken.
De pakketjes op keukenpapier laten uitlekken en de rest van de pakketjes op dezelfde manier bakken.
Pakketjes op een platte schaal leggen en direct serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
stukken vetvrij papier of bakpapier in vierkanten van 20 x 20 cm. geknipt
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
Land van herkomst
Thailand
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch