Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Duif met Mechelse erwtjes
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
100
gr
spek
▢
20
zilveruitjes
▢
boter
▢
¼
liter
witte wijn
▢
500
gr
doperwten
gekookte fijne
▢
3
kopjes
bouillon
▢
maïszetmeel
Instructies
Kleur de jonge duifjes in bruisende boter en voeg er 1 kopje bouillon en de witte wijn aan toe.
Bak in een andere braadpan het in reepjes gesneden spek, samen met de voorgekookte zilveruitjes en voeg het spek en de uitjes dan bij de duifjes.
Schil intussen de asperges, snijd ze in stukjes van ± 4 cm en kook ze in water met zout en suiker.
Meng een deel van het aspergekookvocht met het braadvocht van de duifjes door de rest van de bouillon..
Giet de asperges af en houd ze warm.
Bind de saus met maïszetmeel.
Schik de versneden duifjes en de asperges op een bord en giet er de saus over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Roer niet met een klopper, hij slaat de erwten stuk.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
België