Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Eend met whisky
Porties:
4
stuks
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
800
gr
eendenhaasjes
▢
250
gr
champignons
▢
1
eetlepel
verse groene peper
uit bokaal of
▢
blik
▢
2
sjalotten
▢
1
glaasje
whisky
▢
1
scheutje
room
▢
olijfolie
▢
zout
Instructies
Hak de sjalotten fijn.
Snijd de champignons in schijfjes.
Bak de gesnipperde sjalotten en de champignons samen in de olijfolie en voeg wat zout toe.
Haal het champignonmengsel uit de pan en bewaar het bakvocht.
Bak de eendenhaasjes enkele minuten op middelhoog vuur, haal ze uit de pan en houd ze warm.
Blus de pan met de whisky en voeg het bakvocht, het champignonmengsel, de room en de groene peper toe.
Laat de saus indikken en breng haar eventueel verder op smaak.
Schep wat van de saus op een bord en schik de eendenhaasjes erbovenop.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Eend
/
Gevogelte
/
Hoofdgerechten
Land van herkomst
België