Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gehaktballetjes pangang met Chinese uienmie
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
g
gehakt
▢
Conimex Ketjap Manis
▢
½
theelepel
peper
▢
4
eetlepels
Conimex Gebakken Uitjes
▢
1
struik
bleekselderij
▢
Conimex Wok Olie
▢
1
zak
Conimex Roerbaksaus voor Babi Pangang
▢
1
zak
Conimex Chinese Eiermie
250 g
▢
1
bosje
lente-uitje
▢
½
theelepel
Conimex Sambal Manis
Instructies
Meng het gehakt met een scheutje ketjap, de peper en 2 eetlepels gebakken uitjes.
Maak er kleine balletjes van.
Was en snijd de bleekselderijstengels in smalle repen van ca. 5 cm lengte.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en bak hierin de gehaktballetjes in ca. 3 minuten rondom goudbruin.
Voeg de bleekselderij toe en wok 3 minuten mee.
Voeg de roerbaksaus toe en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
Was en snijd ondertussen de lente-uitjes in smalle ringen.
Meng de mie met lente-uitjes, de rest van de gebakken uitjes en sambal naar smaak.
Verdeel de mie over de borden en schep de gehaktballetjes met bleekselderij en babi pangangsaus ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Geef er lekker frisse Conimex Atjar Tjampoer bij.
Variatietip:
Voor dit gerecht kun je de bleekselderij vervangen door worteltjes.
Met de uitjes en sambal kun je aan de mie ook nog versgehakte koriander toevoegen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Mie
/
Vlees