Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Eendenborstfilets met kersen en Kriek Boon
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
eendenborstfilets
▢
2
eetlepels
zonnebloemolie
▢
3
eetlepels
roomboter
▢
40
gr
wortel
▢
40
gr
knolselderij
▢
40
gr
ui
▢
2
teentjes
knoflook
▢
1
takje
tijm
▢
1
potje
kersen
op sap ,350 gr
▢
1
flesje Kriek Boon van 37
5 cl
▢
peper
▢
zout
Instructies
Snijd de wortel, knolselderij, ui en knoflook in heel kleine blokjes en fruit ze in 1 eetlepel roomboter goudbruin.
Voeg het bier, de tijm en het kersensap toe en laat het 10-15 minuten doorkoken.
Haal dan het takje tijm uit de pan, breng de saus op smaak met wat zout en versgemalen peper en houd haar warm.
Smeer de eendenborstfilets in met wat peper en zout en bak beide kanten zo snel mogelijk om en om in een mengsel van 2 eetlepels zonnebloemolie
en 1 eetlepel roomboter.
Snijd het vlees in dunne plakjes en verdeel die over de voorverwarmde borden.
Roer de kersen door de warme saus en schenk die over de filets.
Serveer met aardappelkroketjes, gebakken peultjes en in boter gebakken plakjes appel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Drink hierbij een gekoelde Kriek Lambiek van Boon.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Eend
/
Gevogelte
/
Hoofdgerechten
Land van herkomst
België