Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Escalopetoostjes Met Rodenbachsaus
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
sneden
escalope
▢
2
sneden
gerookt spek
▢
250
gr
kampernoelies
▢
1
bosje
jonge uitjes
of 15 zilveruitjes + 2
▢
sjalotten
▢
2
flessen
Rodenbach
▢
1
grote koffielepel
cassonade
bruine suiker
▢
1
beetje
witte suiker
om de uitjes te glaceren
▢
1
takje
tijm
▢
1
blaadjes
laurier
▢
peper
▢
zout
▢
een scheutje
azijn
▢
boter
▢
4
toostjes
▢
peterselie
▢
bloem
Instructies
Bak de gesneden sjalotten samen met het in reepjes gesneden spek in de boter en laat alles mooi bruinen.
Voeg dan de bruine suiker toe en laat die karameliseren.
Deglaceer met de azijn en voeg vervolgens de Rodenbach toe.
Kruid met peper, zout, tijm en laurier en laat alles zachtjes koken.
Bak intussen de kampernoelies bruin.
Laat de uitjes in de boter, water en witte suiker uitkoken en laat ze glaceren.
Voeg vervolgens de uitjes en de kampernoelies bij de saus en laat alles enige minuten doorkoken.
Bak intussen de escalopes en kruid ze.
Haal ze uit de pan en voeg het braadvocht bij de saus.
Dik lichtjes aan met boter, gemengd met bloem.
Bak de toostjes en leg het vlees erop en overgiet alles met de saus.
Bestrooi met peterselie en dien op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kalfsvlees
/
Vlees
/
Voorgerechten
Land van herkomst
België