Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Loempia speciaal met kip
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
olie
om te bakken en te frituren
▢
200
g
kipfilet
▢
300
g
bamigroenten
met rode peper
▢
1
zakje
Conimex Kruidenmix voor Bahmi
▢
8
ontdooide loempiavellen
diepvries
Instructies
Verhit een flinke laag olie in de frituurpan (180ºC).
Snijd de kipfilet in kleine stukjes.
Verwijder de zaadjes uit de rode peper uit het pakket en snijd de peper in dunne ringetjes.
Verhit een andere wok, voeg een klein scheutje olie toe en wok hierin de kip 5 minuten.
Voeg de groenten en de peperringetjes toe en wok 5 minuten mee.
Meng de kruidenmix er goed door en warm kort mee.
Af laten koelen.
Leg in het midden van 4 loempiavellen ¼ van het groente-kipmengsel.
Vouw de vellen om de vulling. Leg de andere loempiavellen erover.
Vouw de randen onder de loempia en draai de loempia’s voorzichtig om.
Plak de randen dicht met een heel klein beetje water.
Bak de loempia’s een voor een in de hete olie, in een paar minuten, rondom goudbruin en knapperig.
Laat ze op keukenpapier uitlekken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Hoofdgerechten
/
Kip
Land van herkomst
Oosters
Jaargetijde:
Snel te maken