Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chinese tomatensoep van Onbekende Auteur 3
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
l
tomatensap
▢
1
l
water
▢
500
gram
gehakt
▢
½
kopje
rijst
ongekookte
▢
1
groot blikje
tomatenpuree
▢
1
pakje
kruiden voor tomatensoep
▢
1
theelepel
djahé
▢
1
theelepel
djinten
▢
1
theelepel
knoflookpoeder
▢
1
eetlepel(s)
suiker
▢
1
eetlepel(s)
azijn
▢
flinke scheut
curry
▢
flinke scheut
ketjap manis
Instructies
Bak het gehakt rul.
Doe tomatensap en water in een soeppan en breng net niet aan de kook.
Voeg kruiden voor tomatensoep, djahé, djinten, knoflookpoeder en tomatenpuree toe.
Voeg gehakt toe (bakvet verwijderen).
Roer goed door elkaar.
Voeg ongekookte rijst toe.
Laat ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg suiker en azijn toe.
Proef of de soep niet te zoet is.
Voeg dan evt. azijn toe.
Als de soep iets te zuur is, voeg dan suiker toe.
Als laatste de curry en ketjap toevoegen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Heerlijk met pistoletjes met roomboter en kaas!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
Azië / China