Deze Chinese tomatensoep is heerlijk kruidig en rijk gevuld met gehakt en rijst. Een smaakvolle en vullende soep die perfect is als lunch of lichte avondmaaltijd!
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak het gehakt rul.
Verwijder het overtollige bakvet en zet het gehakt apart.
Doe het tomatensap en het water in een grote soeppan.
Breng de soep tot net onder het kookpunt.
Voeg de kruiden voor tomatensoep, djahé, djinten, knoflookpoeder en tomatenpuree toe.
Roer goed door en voeg het gebakken gehakt toe.
Voeg de ongekookte rijst toe en laat de soep ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg de suiker en azijn toe en proef de soep.
Als de soep te zoet is, voeg dan wat extra azijn toe.
Als de soep te zuur is, voeg dan een beetje extra suiker toe.
Voeg als laatste een flinke scheut curry en ketjap manis toe.
Roer goed door en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met knapperige pistoletjes met roomboter en kaas voor een complete maaltijd.Wijnadvies:Een soepele rode wijn zoals Merlot of een lichtzoete witte wijn zoals Gewürztraminer past goed bij de zoetzure smaken van deze soep.