Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
And med æbler og svesker
kersteend
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
eend
3 kg
▢
1
theelepel
zout
▢
3
appels
▢
150
g
gedroogde pruimen
▢
¾
l
water
Saus:
▢
3
eetlepels
eendenvet
▢
2
eetlepels
bloem
▢
jus
Instructies
Wrijf de eend in met het zout.
Vul het met de appel schijfjes en de gedroogde pruimen en naai het dicht (let op alleen katoen draad).
Plaats de eend met de rug naar boven op een rooster in de oven.
Leg een braadslee onder de eend zodat het vet en het vocht opgevangen worden.
Braad de eend in totaal gedurende gedurende 2½ - 3 uur op 160 º C.
Keer de eend na drie kwartier om, giet het vet uit de braadslee en vul de braadslee met een laagje water.
Maak ondertussen een bouillon van de nek en de organen.
Dit dient als basis voor de saus.
Indien de eend niet krokant is, kun je het op het eind nog even bruinen door het gedurende 10 minuten op 225 º C te braden.
Controleer of de eend gaar is.
Doe de oven uit en laat de eend gedurende 20 minuten nog even na-garen.
Maak een roux van de eendenvet, het bloem en de bouillon.
Op smaak brengen met zout en peper.
Eventueel een beetje marmelade toevoegen voor een sinaasappelsaus.
Snijd de eend in stukken en serveer het met de appels, pruimen en bij voorkeur met gecarameliseerde aardappeltjes en Deense rode kool.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Eend
/
Gevogelte
/
Hoofdgerechten
Land van herkomst
Denemarken