Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ananas appel crumble
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
pond
appels
geschild, in grove stukken
▢
1
eetlepel
poedersuiker
▢
snufje
kaneel
▢
1
blikje
ananas stukjes
uitgelekt(125 g)
▢
80
g
bloem
▢
80
g
boter
in blokjes
▢
50
g
suiker
▢
extra boter
voor het invetten van de vorm
Instructies
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Bestrooi de stukken appel waarvan de klokhuizen verwijderd zijn met poedersuiker en kaneel.
Roer appel en ananas door elkaar.
Doe de bloem in een kom van een keukenmachine.
Voeg de blokjes boter toe en druk enkele keren op de pulsknop.
Het bloembotermengsel moet op grof broodkruim lijken.
Doe het mengsel in een schaal en werk met een vork de suiker erdoorheen.
Smeer een rode vuurvaste schaal dun in met boter.
Leg de appel en ananasstukjes in de schaal.
Verdeel de deegkruimels over het fruit.
Bak deze crumble 25 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin en krokant is.
Serveer warm of lauw.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert
/
Fruit
/
Nagerecht