Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gebraden konijn met saus á la Talpag
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
konijn
▢
spekreepjes
▢
boter
▢
Peper
▢
zout
▢
½
lepel
bloem
▢
knoflook
▢
sjalotten
▢
wijn
Instructies
Verwijder de lever uit het konijn en houd die apart.
Lardeer een konijn met kleine spekreepjes en doe er boter over.
Peper en zout het konijn en braad het in de oven.
Overgiet het van tijd tot tijd met het braadvocht.
Dien het op met de saus.
Smelt voor de saus spek uit en laat er ½ lepel bloem in bruinen.
Leg er look en sjalotten in, bevochtig met wijn en strooi er zout en peper bij.
Rooster de ter zijde gelegde konijnenlever, vermorzel die en voeg ze bij de saus.
Zet de saus voor het serveren op het vuur met boter en voeg er de jeugd van het konijn bij.
Notities / Tips / Wijnadvies
De saus moet sterk naar kruiden smaken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Wild
Land van herkomst
België