Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gevulde Paprika’s
Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
12
verse
groene paprika’s
▢
600
gram
varkensvlees
▢
uien
▢
teentje
knoflook
▢
1
ei
▢
60
gram
rijst
Instructies
Snij met een scherp mes de bovenkant van de paprika [waar de steel is] af en bewaar dit.
Maak de vruchten van binnen schoon en was alle pitjes eruit.
Hak de uien fijn en bak ze met de knoflook in wat vet of olie even aan.
Kook de rijst halfgaar.
Maal het vlees fijn, en vermeng dit met de rijst, de uien en knoflook, i ei, peper en zout.
Flink roeren.
Vul nu met dit mengsel de paprika’s, leg het kapje er weer op en zet ze in een met boter ingesmeerde vuurvaste schotel.
Giet er flink wat tomatensaus over en zet de schotel ongeveer 1 uur in een niet te warme oven.
De tomatensaus maakt men door bij een bloemkoolsaus tomatenpuree te roeren en een theelepeltje suiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Rijst
/
Varkensvlees
/
Vlees