Gevulde Paprika’s

Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 12 verse groene paprika’s
  • 600 gram varkensvlees
  • uien
  • teentje knoflook
  • 1 ei
  • 60 gram rijst

Instructies

  • Snij met een scherp mes de bovenkant van de paprika [waar de steel is] af en bewaar dit.
  • Maak de vruchten van binnen schoon en was alle pitjes eruit.
  • Hak de uien fijn en bak ze met de knoflook in wat vet of olie even aan.
  • Kook de rijst halfgaar.
  • Maal het vlees fijn, en vermeng dit met de rijst, de uien en knoflook, i ei, peper en zout.
  • Flink roeren.
  • Vul nu met dit mengsel de paprika’s, leg het kapje er weer op en zet ze in een met boter ingesmeerde vuurvaste schotel.
  • Giet er flink wat tomatensaus over en zet de schotel ongeveer 1 uur in een niet te warme oven.
  • De tomatensaus maakt men door bij een bloemkoolsaus tomatenpuree te roeren en een theelepeltje suiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Rijst / Varkensvlees / Vlees