Gevulde Paprika’s
Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Ingrediënten
- 12 verse groene paprika’s
- 600 gram varkensvlees
- uien
- teentje knoflook
- 1 ei
- 60 gram rijst
Instructies
- Snij met een scherp mes de bovenkant van de paprika [waar de steel is] af en bewaar dit.
- Maak de vruchten van binnen schoon en was alle pitjes eruit.
- Hak de uien fijn en bak ze met de knoflook in wat vet of olie even aan.
- Kook de rijst halfgaar.
- Maal het vlees fijn, en vermeng dit met de rijst, de uien en knoflook, i ei, peper en zout.
- Flink roeren.
- Vul nu met dit mengsel de paprika’s, leg het kapje er weer op en zet ze in een met boter ingesmeerde vuurvaste schotel.
- Giet er flink wat tomatensaus over en zet de schotel ongeveer 1 uur in een niet te warme oven.
- De tomatensaus maakt men door bij een bloemkoolsaus tomatenpuree te roeren en een theelepeltje suiker.