Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gehakt in blik
Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
½
pond
kalfsgehakt
▢
½
pond
varkensgehakt
▢
2
gestampte beschuiten
▢
nootmuskaat
enkruiden naar smaak
▢
1
kopje
water
of bouillon’
▢
1
blad witte gelatine
Instructies
Maak het gehakt aan met de gestampte beschuiten, nootmuskaat etc.
Maak er een lange bal van, laat deze zakken in een pond cacaobus, druk hem goed aan.
Giet er een half kopje bouillon of water op.
Kook het 2 uur au bain Marie, leg daarna bovenop een blad geweekte witte gelatine en sluit de bus weer dadelijk.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit gehakt blijft lang goed en is zeer smakelijk.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Kalfsvlees
/
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Nederland