Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gehakt van J. G. Schwartz-Van Roven
Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
ons
kalfsgehakt
▢
1
ei
▢
1
ons
verse champignons
▢
wat
gesnipperde ui
▢
½
liter
bloemkoolsaus
of saus gemaakt van een half pakje champignonsoep,
▢
½
ons
oude geraspte kaas
▢
beschuit
Instructies
Het gehakt kruidig aanmaken [zonder ui] met beschuit en ei, er 8 kleine platte ballen van maken. E
en vuurvaste schotel met flink boter [margarine] besmeren en de gehaktballen erin leggen.
De champignons snijden en met de ui fruiten in ruim boter [margarine] en over het gehakt strooien.
Daarover de witte saus of de saus gemaakt van het pakje champignonsoep.
Bestrooi met de geraspte kaas en zet in de oven.
Laat in ongeveer een half uur a 3 kwartier gaar worden.
Notities / Tips / Wijnadvies
In plaats van kalfsgehakt kan men ook plakken gekookte ossentong nemen of vis filets en in plaats van gefruite champignons een blikje gebruiken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Kalfsvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Nederland