Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Galantine
Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
pond
kalfsgehakt
▢
1
pond
varkensgehakt
▢
2
ons
gerookte ossetong
aan een stukje
▢
½
flesje
truffels
▢
½
ons
augurken
▢
1
glas
madeira
▢
3
eierdooiers
▢
zout
▢
nootmuskaat
Instructies
De ossetong in dobbelsteentjes snijden.
Augurken en truffels fijnhakken. [Truffels vooral niet te fijn].
Nu alle ingrediënten goed door elkaar kneden.
In de galantinevorm doen.
2 uur in een pan water laten koken.
Zorgen dat het water niet in de vorm loopt.
Na bekoeling omstorten en garneren met een uitgetand schijfje citroen, stukjes truffel, rode gelatine.
Op de schotel aan één kant eventueel mayonaise, andere kant sla en tomaat.
Een galantinevorm is hierbij wel nodig.
Men krijgt dan een mooi model galantine.
Op het insluitende deksel iets zwaars plaatsen, dat perst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kalfsvlees
/
Varkensvlees
/
Vlees