Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Schapenbout
Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Porties:
8
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
schapenbout
van 1½ kilo,
▢
1
groot blik
flageolets
▢
1
kilo
aardappels
▢
1
kilo
uien
▢
zout
▢
peper
▢
bouillon
▢
boter
of margarine
Instructies
Snijd de uien in ringen, bak ze in de boter doch laat ze niet bruin worden.
Snijd de rauwe aardappels in dunne schijven.
Doe in een vuurvaste schotel een laag van de gebakken uien; daarop een laag flageolets en daarop een laag aardappelen [in schijven].
Hierop weer een laag uien, flageolets en aardappelen.
Boter, zout en peper toevoegen.
Snijd het vlees in vrij flinke dobbelstenen, beboter het en leg het op de groenten.
Laat in een warme oven 1½ uur braden.
Besprenkelen met wat bouillon.
Notities / Tips / Wijnadvies
De schapenbout kunt u ook heel laten, ik prefereer echter de kleine stukjes voor deze schotel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Schapenvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Nederland