Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Hazenrug met roomsaus
Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
hazenrug
▢
zout
▢
peper
▢
boter
▢
room
▢
een paar
sjalotjes
▢
2
eierdooiers
Instructies
Zet de haas in een warme oven totdat hij bruin wordt.
Giet er dan gesmolten boter over en 60 gram room, de sjalotjes [niet fijngesneden] en 2 glazen witte wijn.
Na ¾ uur is de haas gaar.
Doe er nu nog 80 gram room bij en zet de pan bovenop een vuur tot dat de saus begint te koken.
Uitdraaien voor het zover is.
In een bak 2 eierdooiers kloppen en langzaam, al kloppende, de saus toevoegen.
Dan terug gieten in de pan en op een heel klein vuurtje laten indikken.
De hazenrug er uitnemen, de stukken los maken van het been.
Op een warme schotel leggen en de saus erovergieten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vlees
/
Wild