Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
’t Machtige zoetje
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
6
repen chocolade
▢
200
gram
Biscuits de Savoie
▢
3
eetlepels
suiker
▢
100
gram
boter
▢
2
eieren
▢
6
eetlepels
heet water
▢
500
ml
slagroom
▢
2
pakjes
vanillesuiker
Instructies
Smelt de chocolade in heet water.
Voeg suiker en boter toe, laat alles au bain-marie smelten.
Wanneer alles zacht is, voeg dan de geklutste dooiers toe en als laatste het geklopte eiwit.
Meng goed.
Laat het mengsel staan tot het wat steviger wordt.
Begin dan met het opbouwen van lagen, te beginnen met een laagje Biscuits de Savoie en afwisselend met het chocolademengsel.
Eindig met een laagje van het chocolademengsel.
Bedek het geheel met opgeklopte slagroom waarin de vanillesuiker is verwerkt.
Strooi nog wat extra gesmolten chocolade over de bovenkant.
Laat het geheel goed opstijven in de koelkast voordat je het serveert.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van "Het Machtige Zoetje" als heerlijk dessert!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Chocolade
/
Dessert