Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chocolade soufflé
Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Porties:
8
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
¼
pond
chocolade
pure repen
▢
eetlepel
warm water
▢
1
eigeel
▢
4
eiwitten
▢
½
ons
suiker
Instructies
Laat in een pannetje 1 pond chocolade smelten met een eetlepel warm water en meng er het eigeel door.
Klop de eiwitten totdat zij goed stijf zijn en doe daar de suiker door.
Meng het geheel door elkaar en doe het mengsel in een soufflépot, die U eerst beboterd en met suiker bepoederd hebt.
Laat de soufflé in een matige oven gedurende ongeveer een kwartier rijzen en gaar worden.
Bestrooi met poedersuiker en dien op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert
/
Nagerecht
Land van herkomst
Nederland