Chocolade soufflé

Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Porties: 8 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ¼ pond chocolade pure repen
  • eetlepel warm water
  • 1 eigeel
  • 4 eiwitten
  • ½ ons suiker

Instructies

  • Laat in een pannetje 1 pond chocolade smelten met een eetlepel warm water en meng er het eigeel door.
  • Klop de eiwitten totdat zij goed stijf zijn en doe daar de suiker door.
  • Meng het geheel door elkaar en doe het mengsel in een soufflépot, die U eerst beboterd en met suiker bepoederd hebt.
  • Laat de soufflé in een matige oven gedurende ongeveer een kwartier rijzen en gaar worden.
  • Bestrooi met poedersuiker en dien op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Nagerecht
Land van herkomst Nederland