Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gentse hutsepot 2
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gr
rundvlees
van de platte rib
▢
500
gr
schapebortstvlees
▢
500
gr
kalfsschouder
▢
1
varkenspoot
▢
1
varkensoor
▢
300
gr
verse worst
▢
500
gr
wortelen
▢
1
groene selder
▢
4
preien
▢
4
uien
▢
4
raapjes
▢
1
kruidentuiltje
tijm, laurier, peterselie
▢
1
kleine
groene kool
▢
1
kg
of meer aardappelen
Instructies
Doe alle stukken vlees, behalve de worst, in een zeer grote pan en voeg water toe tot het vlees net onder staat.
Doe er een beetje zout bij en breng het geheel aan de kook.
Verwijder het schuim zo vaak als nodig.
Maak de groenten schoon en snijd ze klein.
Zet het vuur laag, voeg de groenten, het kruidentuiltje en nog wat zout en peper aan het vlees toe en laat het geheel op laag vuur 1 uur sudderen.
Voeg dan de worst toe.
Doe er na een uur de in vieren gesneden aardappels bij en laat weer 45-60 minuten op laag vuur sudderen.
De totale bereidingsduur is dus ± 3 uur.
Schik voor het opdienen het vlees op een grote voorverwarmde schaal en leg de groenten ernaast of omheen.
Zeef de bouillon en geef die bij het vlees en de groenten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voor de liefhebbers moet een pot Gentse mosterd beschikbaar zijn, die evenals de bouillon apart wordt opgediend.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Kalfsvlees
/
Rundvlees
/
Schapenvlees
/
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
België