Roer boter en suiker door elkaar tot luchtig schuimig mengsel.
Deel de eieren in wit en dooiers.
Doe de 4 dooiers door boter en suikermengsel.
Klop goed.
Voeg steeds kloppende de bloem langzaam met melk en vanille erbij en op het laatst de zeer stijf geklopte eiwitten.
Vouw die zachtjes erin [niet kloppen].
Beboter 2 platte cakevormengoed en verdeel in gelijke mate het deeg over de twee.
Zet ongeveer 1 uur in goed voorverwarmde oven op heel laag gas.
Glazuur:
Meng melk en suiker door elkaar.
Zet het mengsel op middellage vlam.
Breng aan de kook en laat het inkoken totdat een paar druppels ervan in koud water een stevig balletje vormen [niet laten versuikeren dan is het balletje hard.]
Het loont de moeite om dit te leren.
Als het balletje zijn model houdt, de massa van het vuur verwijderen en een flinke klont boter erin doen [ongeveer zo groot als een walnoot].
Afkoelen en lauw kloppen totdat het dik wordt, dan uitsmeren over een cake, de andere cake vlug erboven opzetten en de rest van het glazuur erover en erlangs smeren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Mocht het glazuur iets te dik zijn geworden, dan kan men vlak voor het uitsmeren een eetlepel melk of koffieroom erbij doen, zodat het zich gemakkelijker laat uitspreiden.