Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Hamburger met bleekselderij-ricotta
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
stengel
bleekselderij
▢
75
g
ricotta
,
▢
versgemalen peper
▢
2
eetlepels
olie
▢
4
Tivall hamburgers
ca. 180 g,
▢
4
mini-ciabatta’s
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
eetlepel
walnootolie
▢
½
zakje
veldsla met bietjes
a 75 g,
▢
4
eetlepels
avocadodipsaus
bakje a 115 g, AH Huistraiteur
▢
zout
Instructies
Bleekselderij schoonmaken en in heel kleine stukjes snijden, blaadjes achterhouden voor garnering.
Ricotta met vork fijn maken.
Bleekselderij erdoor roeren.
Op smaak brengen met zout en peper.
In koekenpan olie verhitten.
Hamburgers in ca. 5 minuten bruin en gaar bakken, halverwege keren.
Ciabatta's halveren en in broodrooster licht goudbruin roosteren.
Knoflook pellen en uitpersen boven walnootolie.
Snijvlakken van brood hiermee bestrijken.
Veldsla over onderste ciabattahelften verdelen.
Avocadodip erop scheppen.
Hamburgers erop leggen.
Bleekselderij-ricotta erover verdelen.
Kapjes van ciabatta er (schuin) op leggen.
Garneren met blaadjes selderij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Barbecue
/
Kaas
/
Lunch
/
Vleesvervangers
Land van herkomst
Nederland
Extra aanwijzing
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch