Maak de bleekselderij schoon en snijd deze in heel kleine stukjes.
Bewaar de blaadjes voor garnering.
Prak de ricotta met een vork fijn in een kom.
Roer de fijngesneden bleekselderij erdoor.
Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Bakken van hamburgers:
Verhit de olie in een koekenpan.
Bak de hamburgers in ongeveer 5 minuten aan beide zijden goudbruin en gaar.
Keer ze halverwege.
Bereiden van ciabatta’s:
Halveer de mini-ciabatta’s en rooster ze licht goudbruin in een broodrooster.
Knoflookolie:
Pel het teentje knoflook en pers deze uit boven de walnootolie.
Meng goed door elkaar.
Bestrijk de snijvlakken van de ciabatta’s met de knoflook-walnootolie.
Opbouwen van de hamburgers:
Verdeel de veldsla over de onderste helften van de ciabatta’s.
Schep op elke ciabatta een lepel avocadodipsaus.
Leg de gebakken hamburgers op de saus.
Verdeel het bleekselderij-ricottamengsel over de hamburgers.
Serveren:
Plaats de bovenste helften van de ciabatta’s schuin op de hamburgers.
Garneer met de achtergehouden blaadjes bleekselderij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze hamburger met bleekselderij-ricotta en avocadodip past goed bij een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige rosé. De wijn moet genoeg frisheid hebben om de verse smaken van de salade en de romige textuur van de ricotta te accentueren.